Fizikoterápia és rehabilitáció


 • Számos reumatológiai és ortopédiai betegség, sportsérülés, valamint a csont- és ízületi rendszer traumája igényel megfelelő fizikoterápiát és rehabilitációs eljárásokat. A megfelelő multidiszciplináris diagnosztikát a kineziterápiával és rehabilitációs kezeléssel integrált fizikoterápia megvalósítása követi. Az egyes betegekhez való egyéni hozzáállás, a szakképzett személyzet és a klinikánkon alkalmazott korszerű módszerek kulcsfontosságúak minden beteg rehabilitációs folyamatában.

 • - Gyógytornászati vigyálat
 • - Ortopédiai vizsgálatok
 •   Intraartikuláris injekciók
  Az arthrosis konzervatív kezelésében gyakran alkalmazzák a fizikoterápia különféle formáit. Ha a fizikoterápia nem hozza meg a kívánt eredményt, más kezelési lehetőségeket kell fontolóra venni. Fontos helyet foglal el a gyógyszer magába az ízületbe történő közvetlen beadása (intraartikuláris injekciók) Az intraartikuláris injekciók a következő céllal adhatók: ízületi gyulladás és fájdalom csökkentése, porc helyreállítása, regeneráció serkentése
 • - Fizikoterápia
 •   Elektroterápia
  Az elektroterápia a villamos energia felhasználása a betegek kezelésében. Minden típusú elektroterápiás eljárásban közös, hogy fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatású, csökkenti a duzzanatot és javítja a helyi keringést, ami a sérültek gyors felépülését és a sejtek regenerálódását eredményezi.
 •   Magnetoterápia
  A mágnesterápia egy állandó és változó, alacsony frekvenciájú mágneses tér alkalmazását jelenti kezelés céljából. A test összes sejtjére kifejtett biostimuláló hatásának köszönhetően a magnetoterápiát a csont- és izomrendszer betegségeinek és sérüléseinek legszélesebb körében alkalmazzák. Ortopédiai műtétek után kiváló a törésgyógyulásban és a csontkallusz kialakulásában.
 •   Ultrahang terápia
  Az ultrahanghullámok a mozgásrendszer számos betegségében a terápia fontos részévé váltak. Mechanikai, termikus, kémiai és neuroreflex hatásának köszönhetően a terápiás vibrációt a reumatológiai betegségek, valamint az izomok és szalagszerkezetek sérüléseinek kezelésének legszélesebb spektrumában alkalmazzák. Az ultrahangterápia rendkívül hatékony olyan állapotokban, amikor fokozott izomtónus és különböző okok miatti görcsök jelentkeznek.
 •   Lézer
  A lézer egy koherens monokromatikus felerősített fénynyaláb forrása. A lézerek használata a mozgásszervi betegségek gyógyításában pótolhatatlan. Reumatológiai, ortopédiai problémák vagy neurológiai betegségek, valamint sportsérülések szempontjából is kulcsfontosságú.
 •   A gerincoszlop deréktáji és nyaki részének húzása
  A gerinc dekompressziós terápiája - a húzás egy rendkívül sikeres eljárás a gerinc károsodása által okozott fájdalom és különféle egyéb betegségek megszüntetésére. A gerinc húzása bizonyos testrészek, leggyakrabban a gerincoszlop ágyéki és nyaki részének mechanikai erővel történő megnyújtásából áll. A terápia során a gerincet finoman megfeszítik, ami a csigolyaközi porckorongokra nehezedő nyomás csökkenéséhez vezet, ami lehetővé teszi a gyógyulási folyamat felgyorsítását. Ennek a módszernek a alkalmazásával bizonyos esetekben elkerülhető a porckorongsérv műtéti kezelése. A gerinc dekompressziójának indikációi a porckorongsérv, polydiscopathia, porckorong degeneráció, fejfájás, ágyéki és nyaki krónikus fájdalom szindróma, porckorong degeneráció.
 •   Lökéshullám terápia - SHOCKWAVE
  Különböző területeken alkalmazzák: ortopédia, fizioterápia, sportgyógyászat, urológia. A fő előnyök a gyors fájdalomcsillapítás és a mobilitás helyreállítása. A terápia a revaszkularizáció gyorsabb folyamatát befolyásolja, serkenti az új erek képződését és a káros anyagcseretermékek eltávolítását. A probléma megoldásához mindössze 3-5 kezelésre van szükség, és a terápia mindössze néhány percig tart! Következő esetekben javasolt: Csípőfájdalom, Jumper térd, Fájdalmas váll, Meszesedések, Achilles-ín gyulladás. Saroksarkantyú, Teniszkönyök.
 •   Nyirokdrenázs
  A nyirokdrenázs egy pótolhatatlan terápiás eljárás a nyirokkeringés serkentésére, a vénás keringés javítására és a szervezet méregtelenítésére. Hozzájárul a jobb táplálkozáshoz és a szövetek regenerálódásához, eltávolítja a felesleges folyadékot és erősíti az immunrendszert. A nyiroködéma, duzzadt (nehéz) lábproblémák eltávolítására, visszerek megelőzésére (vénás pangás, vénás trombózis), méregtelenítésre (felesleges víz, toxinok csökkentése és eltávolítása) használják.
 •   Kineziterápia
  A kineziterápia - mozgásterápia - lényege a mozgásrendszer optimális működésének megteremtése.Az orvosi rehabilitáció egyik legfontosabb ága.
 •   Schroth-terápia
  A Schroth-módszer a gerincferdülés speciális gyakorlatokkal történő kezelésének alkalmazása. A gerincferdülés kezelésére szolgáló gyakorlatok specifikusak, és légzőgyakorlatokat tartalmaznak. A Shrot gyakorlatok a gerincoszlopot tartó izmokra hatnak, háromdimenziós hatásuk pedig a gerincoszlop izomzatának erősítésére, a gerinc íveinek korrekciójára szolgál. Minden gerincferdülésben szenvedő betegnek egyedi a gerinc görbülete, és a Schroth-módszer célja a gerinc normál fiziológiai helyzetbe állítása. A gerincferdülés következményeinek kiküszöbölése érdekében kulcsfontosságú az állandó munka és testmozgás.
 •   Masszázs - relaxáció, gyógymasszázs
  A masszázs az egyik legrégebbi kezelési mód. A masszázs során a bőr és a bőr alatti szövetek receptorai mechanikai hatásként stimulálódnak, A masszázs nagy hatással van egészségünkre és hangulatunkra: javítja és gyorsítja a vér- és nyirokáramlást, javítja a bőr rugalmasságát és regenerálódását, ellazítja az izmokat, lassítja és elmélyíti a légzést, gyorsítja az anyagcserét, felgyorsítja a káros anyagok eltávolítását a szervezetből, csökkenti a fájdalmat és a feszültséget.