Ultrahangos vizsgálatok • - Hasi ultrahang
  lehetővé teszi a szervek részletes áttekintését a nagyfrekvenciás ultrahanghullámok természetének felhasználásával, amelyek visszaverődnek a hasüregben lévő szervekről és szövetekről, és így létrehozzák képüket a képernyőn. Az ultrahang képes megjeleníteni a szervek alakját, méretét, vérellátását és minden szervszöveti változást. Ezáltal sok információt kapunk a szervek működéséről, és a további diagnosztikát igénylő betegség diagnózisát is segíti. A vizsgálat fájdalommentes és teljesen biztonságos. Korlátlan számú alkalommal megismételhető.
 • - Húgyhólyag, prosztata, vese UH
  A vesék és a húgyutak ultrahangos vizsgálata a következőket tartalmazza: veseparenchyma (méret, morfológia, stagnáló vizeletáramlási változások jelenléte, ciszták, kövek, daganatok, fejlődési rendellenességek jelenlétének vizsgálata); a húgyutak vizsgálatát az uretertől egészen a húgyhólyagig, a férfiaknál pedig a prosztatáig.
 • - Nyak és pajzsmirigy UH
  A nyak ultrahangos vizsgálata betekintést nyújt a pajzsmirigy, a mellékpajzsmirigyek és a nyaki régió nyirokmirigyeinek állapotába (a nyak lágy szövetei).
 • - Emlő ultrahang
  Az emlő és a hónalj régió ultrahangos vizsgálata egy non-invazív diagnosztikai eljárás, amely ultrahang hullámok segítségével adatokat szolgáltat az emlő és a hónaljban lévő struktúrák felépítéséről (szerkezetéről).
 • - Lágyszövet UH
  A lágyszövetek ultrahangvizsgálata az izmok, inak, csontvázak ultrahangos vizsgálata.
 • - Színes doppler vizsgyálat
  A nyaki, alsó és felső végtagok ereinek színes doppler-vizsgálata egy non-invazív, ártalmatlan és fájdalommentes ultrahangos módszer, amely a Doppler-effektus segítségével megvizsgálja a nyak artériás és vénás ereinek állapotát és a bennük lévő véráramlást. A véráramlás, az érfalak megjelenítésére és az erek egyéb jellemzőinek vizsgálatára használják, például olyan betegeknél, akiknél az erek szűkülete, elzáródása vagy kitágulása (aneurizma) gyanítható.